25 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Dunărea a înghețat. Bacul de la Turnu-Măgurele și Zimnicea nu funcționează

Cele două puncte de trecere a frontierei cu bacul din județul Teleorman, Zimnicea și Turnu-Măgurele au fost închise. Măsura a fost luată după ce Dunărea a înghețat.

Nu se circulă pe Dunăre. Conducerea Administrației Fluviale a Dunării a luat măsura de a închide navigația pe Dunăre, pe termen nelimitat. Decizia de a închide navigația pe Dunăre vine după ce gerul a provocat formarea de poduri de gheață.

Navigația pe Dunăre nu este permisă

”Se aduce la cunoștința navigatorilor, că începând cu data de 10.01.2017, ora 12.00, navigația pe Dunăre nu este permisă, între Km 1075 – Km175. Această restricție este valabilă pentru o perioadă nedeterminată.

Această restricție intră în vigoare, din cauza fenomenelor meteorologice extreme, înregistrate în ultima perioadă sau prognozate pentru următoarele zile, temperaturi foarte scăzute, care au favorizat producerea gheții pe toată suprafața Dunării, combinate cu scăderea deďitului Dunării la intrarea în țară, în secțiunea Baziaș, ceea ce va determina scăderea nivelurilor aval de barajul Porțile de Fier II.

De asemenea, siguranța navigației este periclitată de deplasarea semnalelor plutitoare, ca urmare a scurgerii sloiurilor de gheață pe suprafața apei, pe tot sectorul de Dunăre , menționat mai sus”, se arată într-un aviz către navigatori al Administrației Fluviale a Dunării semnat de directorul Dorian Dumitru.

În aceste condiții și cele două bacuri din județul Teleorman, atât cel din Zimnicea, cât și cel de la Turnu-Măgurele, rămân ancorate la mal.