8 martie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

ALDE Teleorman abordează alegerile locale cu pușcariași și candidați care nu-și doresc să câștige

Președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă pare că-și dorește ca partidul pe care îl păstorește să obțină un scor mic la alegerile locale de pe data de 27 septembrie. Acesta a ”întărit” partidul cu infractori și persoane care nici nu-și doresc să lupte pentru funcțiile pentru care au fost desemnați să candideze.

Primul exemplu, și cel mai elocvent, este cel al candidatului ALDE Teleorman pentru Primăria Olteni, Dan Burcică. Acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Fostul pastor reformat, Dan Burcică a păcălit cu acte false două bănci pentru a obţine împrumuturi de sute de mii de euro. El a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, înşelăciune, uz de fals, cumpărare de trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual.

Candidatul ALDE Teleorman la Primăria Olteni, Dan Burcică

Metoda actualului candidat ALDE Teleorman la Primăria Olteni, Dan Burcică era una simplă. Gruparea condusă de acesta contracta împrumuturi bancare, pe care nu le restituiau, folosind diferite societăţi comerciale fictive. Cu sprijinul unui expert contabil aceștia întocmeau în fals documente financiar-contabile (balanţe, bilanţuri contabile etc.), din care rezulta că au o activitate profitabilă. Documentele erau depuse la administraţiile financiare,iar în cele din urmă erau utilizate la instituţiile bancare, pentru solicitarea deschiderii unor linii de credit sau pentru obţinerea unor credite bancare. Ulterior, aceștia intrau în posesia banilor prin întocmirea de contracte fictive şi efectuarea de„plăţi” către firme controlate de aceştia.

Mai mult, gruparea condusă de candidatul ALDE Teleorman gaja creditele cu bunuri imobiliare, de regulă terenuri, dovedind deţinerea lor cu acte de proprietate false.

La finalul anuui 2018, după ce a petrecut 8 ani în închisoare, pastorul a cerut eliberarea condiționată, iar instanța a admis contestația acestuia.

Candidatul ALDE Teleorman la Primăria Beuca, Fane Paraschiv

În partidul condus de Samuel Calotă și-au făcut apariția, în ultima vreme, și alte persoane care din ceea ce spun par să fi fost obligați să candideze și nu-și doresc acest lucru. Cel mai bun exemplu este candidatul ALDE Beuca, Fane Paraschiv. Acesta consideră că locuitorii din Beuca sunt ”spălați pe creier” și este convins că nu are nici o șansă în cursa electorală.

Sunt perdant. Eu nu visez să visez să fiu primar. Nu voi ajunge primar la Beuca niciodată. (…) Cetățenii din Beuca sunt spălați pe creier, eu doar pe chelie și mi-a dispărut și-un dinte”, a fost mesajul pe care a dorit să-l transmită presei cu ocazia prezentării sale.