inundațiile din Teleorman

Ministrul Apelor și Pădurilor a găsit vinovații pentru inundațiile din Teleorman: teleormănenii

Locuitorii județului Teleorman sunt vinovați pentru inundațiile produse în ultimele luni. O delegație a Ministerului Apelor și Pădurilor condusă de ministrul Ioan Deneș s-a aflat în vizită de lucru în județul Teleorman. Aceștia au analizat situația creată de recentele inundații.

Teleormănenii sunt vinovați pentru inundațiile din ultimele luni

inundațiile din TeleormanPrimul punct din vizita de lucru a fost Izvoarele, localitate în care pârâul cu același nume a ieșit din matcă pe o porțiune de câteva zeci de metri și a inundat aproximativ 50 de gospodării.

Ministrul a dispus decolmatarea în regim de urgență a albiei și i-a solicitat primarului să poarte o discuție cu cetățenii.

Ioan Deneș și specialiștii din minister au constatat că unele podețe construite de localnici în fața curților îngustau din loc în loc albia, ceea ce favoriza colmatarea pârâului.

De asemenea, ministrul a spus că va cere specialiștilor și instituțiilor cu atribuții să ia în calcul și amenajarea torenților de pe dealurile din preajmă, care au alimentat debitul pârâului, aceștia fiind cauza principală a creșterii nivelului apei în urma ploilor torențiale din ultima vreme.

Altă zonă, alte probleme create de oameni

inundațiile din TeleormanÎn zona Blejești-Sericu-Cosmești, ministrul Ioan Deneș a constatat existența mai multor acumulări de tip C și D, care erau folosite pentru piscicultură, iar deținătorii acestora amplasaseră baraje de plasă la subtraversările drumului județean, ceea ce a dus la obturarea parțială a albiei pârâului Sericu.

Ministrul a cerut directorului SGA Teleorman să îi prezinte o situație cu deținătorii acestor salbe de acumulări de apă, precum și autorizările de funcționare ale acestora.

Delegația a mai inspectat localitățile Gălăteni, pe pârâul Clănița și Tătărăști de Sus, pe râul Teleorman, localitate la marginea căreia ministrul a dispus conducerii ANAR să se realizeze, în regim de urgență, un dig pe o lungime de aproximativ 3 km, finalizându-se, astfel, o lucrare începută în urma cu mai mulți ani.

Alături de ministrul Ioan Deneș s-a mai aflat directorul adjunct al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Dorel Dume, de directorul ABA Argeș-Vedea Bogdan-Florian Gorunescu, Directorul S.G.A Teleorman, Iulian Marian Stanciu, prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu și Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *