29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

imnul

Tragedie la Alexandria! Limba română și imnul național au fost ”asasinate”

Ce soartă tristă avem noi, teleormănenii, să fim conduși și reprezentați de oameni incapabili, neputincioși și nepregătiți să facă față funcțiilor în care au fost puși. Suntem conduși de oameni al căror scop în viață nu vrem să-l comentăm, dar care au lăsat în urmă valori importante, care definesc un om și personalitatea acestuia. Una dintre ele este cultura generală. Într-o zi cu mare însemnătate națională, Ziua Imnului Național, conducătorii noștri au maltratat, fără nici o sfială și fără nici o urmă de regret, două dintre cele mai importante simboluri naționale: limba română și imnul de stat.

Incapabili să citească de pe foaie

Ne așteptăm de la acești oameni să fie capabili să ia decizii pertinente și importante pentru prosperitatea și buna dezvoltare a județului. Ne întrebăm: cum pot face acest lucru, atâta timp cât nu pot face față unui discurs de câteva minute, citit de pe o foaie? Ce respect și grijă să aibă ei față de noi, teleormănenii, când ei, deși știau că vor fi puși în situația de a cânta imnul național, astăzi, nu au avut bunul simț să memoreze cele 4 strofe care se intonează cu ocazia ceremoniilor oficiale?

Președintele CJ Teleorman și prefectul au asasinat limba română

Ziua Imnului Național a fost marcată, astăzi, cum era și firesc, și la Alexandria, în prezența oficialităților locale și județene, dar și a cetățenilor municipiului. Prilej numai bun pentru conducătorii județului de a se face, încă o dată, de râs. În discursuri de doar câteva minute, cei mai de seamă reprezentanți ai județului, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu și Prefectul Județului Teleorman, Florinel Dumitrescu au ”asasinat” limba română, fără nici o remușcare.

Video discurs președintele Consiliului județean Teleorman, Dănuț Cristescu

Video discurs prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu

Oficialitățile au încercat să mimeze Imnul Național

Postacii de pe rețelele sociale, virulenți cum îi știm, ar putea spune că motivul împotmolirilor și ghionturilor date bietei limbi române au fost emoțiile. Ei bine, Ziua Imnului Național are dată fixă încă din anul 1998. Deci domnii în cauză au avut la dispoziție zile întregi să-și pregătească cele câteva rânduri de discurs pentru a nu fi, astăzi, puși în situația jenantă de a dovedi că nu știu nici măcar să citească niște cuvinte de pe o foaie.

Am sperat ca măcar intonarea imnului să le mai spele din ”păcate”. Evident, ne-am înșelat. Pe toată perioada intonării celor 4 strofe ale imnului, oficialitățile prezente, cu mici excepții, au dat anemic din buze mimând, practic, mimarea intonării imnului.

Politicienii au încercat să mimeze Imnul Național

Politicul dictează

La evenimentul de astăzi au participat, însă, și câțiva elevi de la școlile din Alexandria. Prin programul pe care l-au prezentat, aceștia ne-au făcut să sperăm că, totuși, județul nostru mai are o șansă.

Până să ne revenim, însă, trebuie neapărat să scăpăm de practica toxică de a ne lăsa conduși și reprezentați de niște non valori ajunse în funcții de putere, pe criterii politice.