alde tineri

Tinerii din ALDE vor o Românie ”construită de tineri”

Tinerii sunt viitorul oricărei naţiuni. Conștienți de această zicală, cei din ALDE s-au întâlnit la Sinaia pentru a creiona un proiect pentru „România construită de tineri”. La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate județele țării.

TLDE Teleorman a avut doi reprezentanțialde tineri

Din partea județului Teleorman au avut plăcerea să participe Lucian Dascălu, președintele TLDE Teleorman și membru în Biroul Politic Național al TLDE, alături de președintele CSLDE Teleorman, Georgiana Dudău.

Școala politică a TLDE a beneficiat de prezența mai multor lideri din conducerea ALDE în frunte cu președintele partidului Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, precum și ministrul Energiei, Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei Gerea și Marian Cucșa.

Tinerii din ALDE au ambiții mari

Printre obiectivele școlii de iarnă a tinerilor liberali și democrați s-au numărat asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret și pentru tineret.

De asemenea, un alt obiectiv este acela de a spori gradul de participare al tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup, dar și sprijinirea și îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viața economică, educațională și culturală a țării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice.

În cadrul Delegației Permanente a TLDE, Claudiu Daniel Catana, președintele TLDE, a afirmat că prin proiectul „România construită de tineri”, TLDE vrea să îi implice și pe ceilalți tineri în decizia politică.

Liderul tineretului liberalilor și democraților le-a spus participanților la școala de iarnă că își dorește ca TLDE să vină cu propuneri din partea tinerilor, subliniind faptul că TLDE este principalul mesager al ALDE în rândul tinerilor.

ALDE promovează competența

Și liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a exprimat aprecierea față de prezența semnificativă a tinerilor la școala de iarnă. Acesta le-a vorbit tinerilor despre apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, menționând că ALDE va milita în continuare pentru un autentic stat de drept, pentru ca aceștia să nu trăiască într-un ”simulacru de democrație”.

Președintele ALDE a subliniat că își dorește ca ALDE, împreună cu TLDE, să promoveze competența. Călin Popescu-Tăriceanu a concluzionat că vrea ca ALDE să se distingă prin oameni competenți și capabili.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *