profesoara

Elevul care a pălmuit-o pe profesoara de ”Civică” a fost reținut de Poliție

Elevul care a pălmuit-o pe profesoara de cultură civică, în școala din Poroschia, a fost, astăzi, reținut pentru 24 de ore. În plus, el va fi cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.

Dosar penal deschis după scandalul de la școala din Poroschia

Câțiva elevi cu probleme de la școala din Poroschia și-au umilit și lovit profesoara de cultură civică, chiar în timpul orelor de curs. Aceștia nu s-au mulțumit cu atât. Au filmat întreaga scenă și au postat-o pe internet. Imaginile au fost văzute și de polițiști, care au deschis un dosar penal în acest caz. Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman a deschis dosar penal și face, acum, cercetări.

Elevul agresor a fost reținut

profesoara

În urma scandalului, elevul de clasa a VIII-a, în vârstă de 16 ani, a fost, astăzi, reținut pentru 24 de ore.

”Elevul de 16 ani implicat in evenimentul de la Școala din Poroschia a fost reținut pentru 24 ore”, a anunțat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Teodora Dragole.

Totodată, conform reprezentanților IPJ Teleorman, cercetările în acest caz s-au extins și pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.

Scandalul a ajuns până la urechile ministrului educației

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a aflat și el despre întâmplarea de la școala din Poroschia. Acesta a reacționat pe Facebook și i-a îndemnat pe profesori să se unească și să-l ajute să poată schimba legea educației.

”Dragi elevi, părinți și profesori trebuie să ne UNIM pentru a nu mai avea situații de genul acesta. Sunt multe legi și regulamente care prevăd drepturi și obligații dar avem nevoie și de mai multă educație. Mult mai multă educație în familie, la școală și în afara ei”, a scris ministrul pe Facebook.

Și sindicatele din învățământ reacționează

În sprijinul profesoarei au sărit și liderii de sindicate din învățământ. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a solicitat de urgenţă Guvernului măsuri de protecţie pentru profesori după cazul profesoarei din Teleorman care a fost umilită şi bătută de elevi.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (F.S.L.I. ) cere de urgenţă Guvernului, dar şi parlamentarilor României, măsuri de protecţie pentru cadrele didactice așa cum au polițiștii și magistrații, în cazul în care sunt agresați fizic sau verbal. F.S.L.I. a depus la Parlament încă din anul 2015 un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care a cerut acest lucru și, din păcate, proiectul zace şi acum în sertarele Parlamentului. Această inițiativă a venit ca urmare a numeroaselor cazuri de violență din școli, iar până acum autoritățile nu au reușit să rezolve această problemă.

F.S.L.I. este împotriva actelor de violenţă, abuz sau vandalism care au loc în orice spaţiu public, cu atât mai mult în unităţile de învăţământ. Statistici ale Ministerului Educaţiei din anul 2015 arată că în fiecare zi sunt raportate 70 de cazuri de violenţă în şcoli, victime fiind atât elevi, cât şi cadre didactice.

Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educaţiei, la nivelul anului 2015, peste 19.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în şcoli. Cifrele sunt însă şi mai mari, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor şcolare”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *