Sute de teleormăneni vor „curăţa” judeţul Teleorman

Peste 700 de teleormăneni și-au anunțat prezența pe 15 septembrie, de Ziua națională a curățeniei. Este vorba despre voluntari, angajați ai instituțiilor deconcentrate din Teleorman, elevi sau reprezentanți ai unor ONG-uri. Toți au un singur scop: acela de a ecologiza cât mai multe zone din județ.

Curăţenie în judeţul Teleorman

Voluntarii mobilizați pe 15 septembrie vor curăța deșeuri a căror identificare se realizează cu aplicația de mobil World Cleanup, după cum ne explică Fănica Luca, reprezentantul Let`s Do It, Romania!în Teleorman, organizatorul evenimenului.

Multe zone au nevoie de curăţenie

În Teleorman au fost identificate, deja mai multe zone care vor fi ecologizate pe 15 septembrie, atât în capitala județului, Alexandria, cât și în alte municipii, orașe și comune.

Peste 700 de voluntari vor „curăţa” judeţul Teleorman

Conform organizatorilor, până acum și-au anunțat deja prezența peste 700 de voluntari de la mai multe instituții publice din județ, școli și licee sau fundații. Printre ei se află și un cetățean din comuna Orbeasca, ce s-a angajat să mobilizeze tinerii din localitate. Aceștia vor primi, în ziua curățeniei, mănuși și saci pentru strângerea gunoaielor.

Ziua curățeniei naționale

Ziua curățeniei naționale este un eveniment necesar în țara noatră pentru că un român produce anual 254 kg de deșeuri menajere. Dintre acestea, mai puțin de 10 la sută sunt reciclate, în vreme ce media UE este de 28 la sută, potrivit celor mai recente date ale organismului Uniunii Europene pentru statistică, Eurostat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *