29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Samuel Calotă s-a înscris în ALDE

Samuel Calotă, fostul președinte UNPR Alexandria, și-a depus, astăzi, adeziunea la ALDE. Decizia a venit pe fondul nemulțumirii fostului lider politic în legătură cu decizia de fuziune între partidul pe care îl conducea la nivel local și PMP.

Mutări de forțe pe scena politică teleormăneană. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a pus mâna pe fostul subsecretar de stat și președinte al UNPR Alexandria, Samuel Calotă.

”Sunt câteva săptămâni de când am intrat în legătură cu domnul președinte Calotă Ică Florică pentru o posibilă trecere a mea la ALDE. Am apreciat din start deschiderea pe care a arătat-o pentru o astfel de acțiune a mea față de partidul pe care îl conduce la nivel județean și bunăvoința, deschiderea și sinceritatea pe care le-a arătat față de venirea mea m-au făcut să iau decizia de a mă înscrie în ALDE, lucru pe care îl vom face astăzi când îmi voi depune și adeziunea la partid”, a mărturisit Samuel Calotă.

Neînțelegeri cu fostul deputat Adrian Florescu

Acesta a explicat și motivul pentru care a decis să părăsească PMP, partid care a absorbit UNPR în urmă cu doar câteva săptămâni.

” Dragoste cu sila nu se face și nici politică fără sentimentul că ești dorit undeva nu poți să faci. Faptul că PMP a păstrat locuri în conducerea partidului și pe listele de candidați sunt povești de adormit copiii. Adrian Florescu așteaptă oameni pe care nu i-a invitat să vină. Florescu a acaparat și șefia partidului și candidaturile. Cu Florescu suntem ca două garnituri de tren care circulă pe linii separate și care nu se întâlnesc niciodată. Mi-a transmis că atât timp cât el este președinte nu am ce căuta in PMP”, a adăugat fostul lider uneperist.

În actuala formulă, liderul ALDE Teleorman, deputatul Calotă Ică Florică este optimist și speră ca partidul pe care îl conduce să reușească să-și consolideze poziția de al treilea partid pe eșichierul politic. Mai mult decât atât, ei și-au propus ca la alegerile parlamentare din 11 decembrie să obțină cel puțin 15 la sută din voturile teleormănenilor.