13 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

mamici

Care sunt prioritățile unei proaspete mămici? Iată ce trebuie să știi!

Sarcina reprezintă o perioadă dificilă, de-a lungul căreia femeia este pusă la grea încercare. Ai zice că după naștere, calătoria sinuoasă a femeii se incheie, însă nimic nu este mai departe de adevăr!

Călătoria abia acum incepe. După venirea pe lume a copilului, proaspăta mămică va avea o sumedenie de lucruri de pus la punct.

Iată care sunt prioritățile unei mămici, imediat după naștere:

Recuperarea

mamici

După ieșirea din spital, vindecarea devine responsabilitatea femeii. Aceasta va trebui să se odihnească mult, să amâne reluarea actului sexual până la vindecare, să urmeze tratamentul prescris de doctor si sa mănânce sănătos, optând pentru o dietă alimentară bogată în vitamine, proteine si multe lichide. Abia după ce se incheie perioada de vindecare, femeia va putea putea face din nou sport si alte activități care presupun efort fizic.

Achiziționarea produselor necesare pentru îngrijirea bebelușului

mamici

De regulă, aceste lucruri se fac din timp, însă mereu există riscul de a omite câteva lucrușoare utile în creșterea și îngrijirea bebelușului. Mămica poate realiza un inventar al lucrurilor deja cumpărate, făcând o listă punctuală a achizițiilor urgente. În afară de produsele pentru hrănire, spălare si îngrijire, somn si odihnă, aceasta nu trebuie sa uite de accesoriile utile pentru transportarea bebelușului. Mai mult, in primele luni de viață, copilașii tind sa plângă foarte mult, tânjind după afecțiunea mamei. De aceea, achiziționarea unui port bebe, pe care il pot cumpăra de la Babyneeds, ar trebui să reprezinte o prioritate pentru mămici, la fel ca balansoarul sau căruciorul.

Organizarea botezului

mamici

Evenimentele speciale se organizează din timp, pentru ca totul sa decurgă în conformitate cu planul. Pentru o mămică, botezul copilașului ei este, poate, unul dintre cele mai speciale momente din viața ei. De aceea, ceremonia trebuie să fie organizată ca la carte! Invitațiile trebuie trimise la timp, locația pentru petrecere – rezervată cu câteva luni inainte, decorurile și plicurile de bani, care pot fi achiziționate de pe https://www.taramuliubirii.ro/plicuri-de-bani-botez/ vor trebui să fie amenajate. În plus, este nevoie ca biserica să fie, și ea, rezervată din timp.

Revenirea la greutatea inițială

mamici

Fiecare femeie însărcinată “câștigă” câteva kilograme in plus în timpul sarcinii, iar după naștere, e vremea să scape de ele și să își recapete silueta de odinioară. Pentru a-și atinge scopul, proaspetele mămici vor trebui să meargă la sala de fitness cel puțin de două ori pe săptămână, să alerge prin parc în fiecare seară, să mănânce sănătos și echilibrat.E de la sine înțeles că, în această perioadă cel puțin, ele vor trebui să renunțe la fast food, carne prăjită, dulciuri și alte tipuri de alimente care îngrașă. În sens contrar, nu numai că nu vor putea scăpa de kilogramele în plus, ci vor continua să ia în greutate, până vor ajunge într-un punct din care le va fi mult mai greu să revină.

Corectarea defectelor fizice

După naștere, corpul femeii suportă numeroase schimbări, începând cu celulita și sfarșind cu vergeturile din zona bazinului și cu lăsarea sânilor. De aceea, proaspetele mămici sunt încurajate sa folosească creme anti vergeturi, să parcurgă ședințe de masaj cu radiofecvență și să opteze pentru hrănirea bebelușului cu lapte praf, în scopul recuperării fermității sânilor.

O mămică responsabilă, preocupată de corpul ei, va lua în considerare toate aceste sfaturi, chiar dacă va fi extrem de ocupată. Nu uitați că trupul vostru poate reveni la forma de dinaintea nașterii, atâta vreme cât sunteti dispuse să faceți câteva eforturi în privința aceasta.