paște

Parlamentarii teleormăneni petrec sărbătoarea de Paște alături de cei dragi

Sărbătoarea Paştelui este pentru români, alături de Crăciun, cea mai importantă din an. Fiecare familie, indiferent de statutul social, se pregăteşte cu mult timp înainte pentru Învierea Domnului.

Noaptea de Înviere reprezintă momentul când suntem încărcaţi de gânduri bune şi dorinţe pozitive. Preţ de câteva ore lăsăm de-o parte patimile, frustrările, neîmplinirile şi afectele negative.

Sărbătoarea de Paşte este una cu mare încărcătură

pașteChiar şi pentru cei care ne conduc destinele, sărbătoarea de Paşte este una cu mare încărcătură. Fiind şi ei oameni normali, stau cu familia, merg în noaptea de Înviere la biserică să ia lumină, apoi se întorc, se aşează la masă, ciocnesc ouă şi beau un pahar cu vin.

Paştele este sărbătoarea creştin-ortodoxă care anunţă Învierea Domnului Iisus Hristos, biruinţa omenirii, triumful asupra suferinţei şi spălarea păcatelor. Pe lângă tradiţionalele ouă roşii, cozonac, miel şi pască, obiceiurile pascale româneşti sunt îmbogăţite de tradiţii precum participarea la slujbe şi luarea luminii, considerate momente de linişte sufletească şi de apropiere de familie.

Parlamentarii teleormăneni petrec sărbătoarea de Paşte alături de cei dragi

De exemplul, deputatul social-democrat, Violeta Răduț, a ales să rămână acasă cu ocazia acestor sărbători. Aceasta spune că are nevoie de câteva clipe de linişte în sânul familiei.

”În aceste momente încerc să acord atenţie celor din viaţa mea care tânjesc după o clipă petrecută alături de mine, dar cărora nu le pot oferi mai multe momente de acest gen din cauza distanței, eu la București în Parlament, iar ei în Alexandria. Ca în fiecare an sărbătorile de Paşte le petrec în sânul familiei, alături de cei dragi”, ne-a mărturisit deputatul Violeta Răduț.

Printre politicienii care stau acasă de Paşte se numără şi deputatul Valentin Boboc. Parlamentul va lua Lumina Sfântă de la Biserica Petru şi Pavel din Alexandria, iar la masa de Paşte va fi împreună cu familia.

Pentru deputat social-democrat sănătatea este prioritară, motiv pentru care urează tuturor teleormănenilor “linişte şi sănătate”.

Paștele în mod tradițional

pașteTot alături de familie, dar într-un mod sută la sută tradițional, a ales și deputatul ALDE, Calotă Ică, să petreacă Paştele, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii. Acesta se află în Bucovina, acolo unde gustă și simte bunătățile tradiționale.

”Mereu am fost fascinat de Bucovina. Îmi crește inima când văd copii pe stradă în costume tradiționale, când văd oamenii că se salută, chiar dacă nu se cunosc. Pentru mine sărbătoarea de Paşte este un prilej pentru a-mi încărca bateriile”, ne-a mărturisit deputatul ALDE.

Acesta nu i-a uitat nici pe alexăndreni cărora le urează “să fie sănătoşi şi un Paște fericit”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *