29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Moromeții 2018! Meniu tradițional în ”ograda” lui Moromete FOTO

Platoul de filmare din comuna Talpa, județul Teleorman, în care s-au turnat cele două serii ale filmului Moromeții a fost, în week-end, scena unor evenimente dedicate special gurmanzilor și celor care iubesc bucătăria tradițională românească. Ei au fost invitați la masă, la un brunch, mai exact, organizat cu o zi înainte de data de naștere a lui Marin Preda, creatorul Moromeților.

Mâncare 100% românească

Nu au lipsit de la ospăț ciorba de perișoare și sarmalele, sau șoriciul și caltaboșul. Totul a fost stropit din belșug cu dansuri și cântece teleormănene.

Scene greu de urmărit pentru gurmanzii iubitori de mâncăruri tradiționale, în comuna Talpa, chiar pe platoul unde s-au filmat cele două serii ale filmului Moromeții.

Peste 100 de oameni din Teleorman și din țară au luat parte la un ospăț pur românesc, în care s-au delectat cu șorici, lebăr, unt la putinei și brânză de oaie în pâine pe vatră, ciorbă de perișoare, pui de curte la ceaun sau sarmale.

Drumul a fost parcurs pe biciclete

Drumul până la Talpa a fost parcurs pe biciclete, plecarea făcându-se, dis de dimineață, din orașul Videle.

Brunch-ul de la Talpa face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care se dorește descoperirea mâncărurilor tradiționale românești pe bicicletă.

Participanții la eveniment nu s-au bucurat doar de un ospăț pe cinste. Ei s-au prins în horă, în cadrul unui program de cântece și jocuri tradiționale din Teleorman.

Brunch-ul de la Talpa a avut loc cu doar o zi înainte de data de naștere a lui Marin Preda, creatorul Moromeților.