29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

poliția rutieră

Lupul paznic la oi! 3 polițiști de la rutieră au fost trimiși în judecată

3 agenți de poliție din Roșiorii de Vede au fost trimiși în judecată. Ei sunt acuzați de luare mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

În perioada august – noiembrie 2017, cei 3 agenți au primit sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto opriți în trafic.

Luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual

”Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman au finalizat cercetările, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, la data de 23 aprilie, a unui număr de 3 agenți de poliție, din cadrul I.P.J. Teleorman, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție Teleorman.

Șpăgi cuprinse între 50 și 200 lei

Conform probatoriului, faptele comise în perioada august – noiembrie 2017, au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto opriți în trafic și încălcarea atribuțiilor de serviciu cu ocazia constatării unor abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice.

Dosarul penal a fost înaintat spre competentă soluționare la Tribunalul Teleorman.