29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

În sprijinul fermierilor! Modelul german s-ar putea aplica și în România

O delegație a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, din care a făcut parte și deputatul de Teleorman, Ică Florică Calotă, s-a deplasat în Germania, într-o vizită de lucru.

În cadrul acestei vizite, parlamentarii români, au încercat să ”fure” meserie de la omologii lor, nemți.

Agricultorii români trebuie sprijiniți

Vizita a avut ca scop și o serie de dezbateri asupra mai multor teme de interes pentru fermieri și agricultori și asupra viitorului Politicii Agricole Comune.

Au fost programate o întrevedere cu dr. Hermann Onko Aeikens, secretar de stat în cadrul Ministerului federal al Agriculturii din Germania – unde printre principalele subiecte de discuție au fost prioritățile României pentru agricultură – și o ședință comună cu omologii din Bundestag, condusă de președintele Alois Gerig, dar și o întâlnire cu președintele și membrii Comisiei pentru agricultură a Parlamentului landului Brandenburg.

Deputații români au vizitat o fermă, o cultură de afine și o herghelie

Programul a cuprins în primul rând câteva experiențe practice pentru deputații români. Aceștia au avut ocazia să viziteze o fermă de sparanghel, o cultură de afine și o herghelie din orașul Beelitz, în landul Brandenburg.

Ică Calotă: ”Este un decalaj între fermierii români și cei din occident”

„Țara noastră are potențial agricol uriaș, dar din păcate nu știm ce să facem cu pământul. Fermierii nu sunt ajutați. Se vede cu ochiul liber decalajul dintre fermierii din România și cei dintr-o țară occidentală.

Trebuie să înțeleagă toți cei implicați în procesul de implementare în legislație a Politicilor Agricole Comune că fermierii români au nevoie de ajutor. Trebuie să lăsăm disensiunile și să fim pe aceeași lungime de undă cu celelalte țări ale Uniunii Europene, fără a uita totuși de particularitățile fiecăreia dintre acestea.

Pentru mine, vizita în Germania a fost o experiență foarte interesantă și edificatoare”, a declarat deputatul de Teleorman, Ică Florică Calotă, membru în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Delegația română a fost însoțită pe tot parcursul vizitei de ambasadorul României în Republica Federală Germania, Emil Hurezeanu.