De la măreţie, la uitare! Gara din Alexandria a ajuns o ruină! FOTO

123 de ani! Aceasta este vârsta pe care o are gara din Alexandria. În cei 123 de ani de funcționare, gara nu a fost niciodată renovată.

Frumuseţea a pălit în timp

Muzeul Judeţean Teleorman propune publicului o fotografie, aflată în patrimoniul instituției, ce reprezintă Gara din Alexandria cu ocazia inaugurării liniei ferate Roșiori-Alexandria, la 20 noiembrie 1895. Așa cum reiese din fotografie, la acest eveniment au luat parte mulți oameni.

Acum 123 de ani, gara era neîncăpătoare

Odată cu inaugurarea gării, orașul Alexandria devenea legat de restul țării. Acum, după 123 de ani de la inaugurarea liniei ferate Roșiori-Alexandria, gara din reședința județului Teleorman este aproape pustie. Zilnic, doar câteva trenuri mai poposesc și mai pleacă dintr-o gară care, altădată, părea neîncăpătoare. Celelalte localități sunt complet izolate de Alexandria, pe calea ferată. Motivul, spun oamenii, ar fi apariția altor mijloace de transport.

Gara din Alexandria este monument istoric

Gara din Alexandria este considerată monument istoric. La inaugurarea liniei ferate Alexandria – Roșiorii de Vede, în data de 20 noiembrie 1895, sute de oameni au împrejmuit clădirea, fără să țină cont de zăpada abundentă căzută la sfârșit de toamnă.
One thought on “De la măreţie, la uitare! Gara din Alexandria a ajuns o ruină! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *