15 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Performanță excepțională pentru un elev teleormănean: premiul III la Olimpiada Internațională de Franceză

O elevă din Teleorman a pus județul pe harta performanței internaționale. Daria Burtea a făcut parte, zilele trecute, din lotul național care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, ce a avut loc la Ohrid, în Republica Macedonia. Tânăra, împreună cu ceilalți colegi ai săi, au obținut, în final, locul III la Olimpliadă.

Premiul I la Olimpiada națională de franceză

Daria Burtea este în clasa a XI-a și iubește limba franceză. A câștigat, anul trecut, premiul I la Olimpiada națională de franceză, ceea ce a adus-o în lotul național care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de la Ohrid. Este elevul model, adolescentul care a înțeles că anii de liceu sunt importanți în dezvoltarea personală și intelectuală a fiecăruia și profită la maximum de fiecare materie și de fiecare oră pe care o petrece studiind.

Profesorul Mirela Velcea i-a descoperit talentul

Elevii excepționali ca Daria au nevoie, însă, și de îndrumători la fel, de dascăli care să le descopere la timp talentul și să îi încurajeze să și-l fructifice. Pentru Daria acest dascăl este profesoara sa de franceză din școala generală, Mirela Velcea.

Daria Burtea vrea să devină medic și să plece din țară

Participarea însăși la Olimpiada Internațională de limba franceză este, pentru un elev, o realizare. Obținerea unui premiu este, deci, cu atât mai meritorie, după cum spune profesorul de franceză Dan Fărcășanu.

Daria Burtea vrea să devină medic, în viitor. Și-ar dori să studieze medicina în străinătate, dar spune că se va întoarce să profeseze în România.