29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Protecție mai mare pentru copiii români copii de 2 ani

Comunicat de presă / Investiții de peste 100 de milioane de lei în școlile și grădinițele din Teleorman

Guvernul PSD, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a asigurat finanțarea pentru 68 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii în educație în județul Teleorman. Valoarea totală a investițiilor este de 107.038.635 lei. 36 dintre proiecte vizează reabilitarea și modernizarea școlilor iar 32 sunt proiecte de construcție, modernizare și reabilitare a grădinițelor și creșelor.

Până în prezent au fost finalizate lucrările la 12 școli și 8 grădinițe. La celelalte 48 de unități de învățământ, lucrările de modernizare și reabilitare sunt în desfășurare.

Din cele 68 de proiecte derulate în județ prin Programul Național de Dezvoltare Locală, 46 vizează școli și grădinițe din mediul rural. De altfel, dezvoltarea infrastructurii la sate și modernizarea acestora reprezintă unul din obiectivele prioritare ale programului de guvernare al Partidului Social Democrat.

PNDL a devenit cel mai amplu program de dezvoltare a infrastructurii din ultimele trei decenii, fiind un proiect conceput de Liviu Dragnea în perioada în care a condus Ministerul Dezvoltării Regionale și care s-a bucurat de susținerea Partidului Social Democrat.