carmen dan

Carmen Dan a găsit un dispozitiv de ascultare în casă! SRI spune că nu-i aparține

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit un microfon ascuns într-o priză, chiar în apartamentul în care locuiește. Reprezentanții SRI spun că dispozitivul nu le aparține, nu este unul performant și poate fi achiziționat de pe piața liberă.

Îngrijorător este faptul că ministrul teleormănean este și membru al Consiliului Suprem de Apărare al Țării.

Dispozitivul era ascuns într-o priză

Descoperire bombă a ministrului de Interne, Carmen Dan, în apartamentul în care locuiește. Dintr-o greșeală, aceasta a observat într-o priză un dispozitiv de înregistrare. Oamenii legii au ridicat dispozitivul și au întocmit dosar penal.

„Am găsit în locuința mea un dispozitiv care, după prima verificare, pare un dispozitiv de înregistrare audio, într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuință a RAAPPS-ului și în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, așa cum era normal și firesc – am sesizat organul competent, Poliția Română, care a făcut demersurile necesare. Înțeleg că s-a înregistrat un dosar penal”, a spus Carmen Dan într-o intervenția telefonică. Mai mult, ministrul precizează că a făcut plângere pentru violarea vieții private și a domiciliului.

”Nu este un lucru pe care să-l tratez cu discreție, tocmai prin prisma funcției pe care o dețin, tocmai prim prisma faptului că sunt membru în CSAT și am acces la informații clasificate cu nivel înalt de clasificare și pentru că, până la urmă, sunt ministru de Interne. Ce mi se pare cu totul și cu totul anormal este că am găsit acest dispozitiv în spațiul meu privat”, a mai spus Carmen Dan.

SRI se spală pe mâini

Reprezentanții Serviciului Român de Informații se spală pe mâini și spun că dispozitivul este unul de amatori și nu le aparține. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea ne-a mărturisit că ”în urma unor discuții avute cu specialiștii Ministerului de Interne, cei care fac expertiza tehnică, se poate spune, la o primă analiză, că este vorba despre un dispozitiv din zona privată. Asemenea obiecte de ascultare nu au fost și nu sunt folosite de către nici un serviciu intern sau extern”.
One thought on “Carmen Dan a găsit un dispozitiv de ascultare în casă! SRI spune că nu-i aparține

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *