angajare construcții bonuri pentru sport și cultura

Angajații vor beneficia de noi tichete valorice: bonuri pentru sport și cultură

Angajații români vor putea beneficia, în curând, de noi tichete valorice, pentru sport și pentru cultură. Acestea se vor adăuga tichetelor primite în prezent, precum bonurile de masă, tichetele cadou sau de creșă, ori voucherele de vacanță.

Tichetele valorice, modalitate de motivare a angajaților

Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mai mari sau mai mici, iar motivarea acesteia către performanță și grija față de sănătatea acesteia ar trebui să fie prioritare. Așa că mai mulți parlamentari români au venit cu propunerea ca, pe lângă biletele de valoare deja existente, angajații să mai beneficieze și de tichete pentru sport și pentru cultură.

Noi tichete valorice: pentru sport și pentru cultură

Tichetele pentru sport au ca scop menținerea capacității de muncă a angajaților sau refacerea ei prin stimularea achiziționării de echipament sportiv, achitării tarifelor ședințelor sau abonamentelor la săli de sport, baze sportive etc. ori suportării contravalorii ședințelor de gimnastică terapeutică.

Tichetele culturale sunt destinate acoperirii unor cheltuieli legate de evenimete, spectacole, achiziționarea de cărți.

Proiectul de lege, aviz favorabil din partea Comisiei de muncă și protecție socială

Proiectul de lege a fost deja avizat favorabil ăn cadrul Comisiei de muncă și protecție socială, din care face parte și deputatul de Teleorman Violeta Răduț.

”Grija pentru performanța și sănătatea angajaților ar trebui să fie prioritară. De aceea, prin votul pozitiv pe care l-am acordat, m-am alăturat colegilor care conștientizează importanța unificării legislației privind acordarea tichetelor de masă, a celor cadou, precum și a voucherelor de vacanță, în paralel cu cele noi – tichetele culturale. Avem nevoie de un cadru coerent și corect pentru o metodă eficientă de refacere a capacității de muncă”, spune deputatul Violeta Răduț.

Consumul produselor și serviciilor culturale, educaționale și de recreere se află la niveluri extrem de reduse, în țara noastră, conform Institutului Național de Statistică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *