Bilete de tratament mai ieftine pentru pensionari

Bilete de tratament mai ieftine pentru pensionari

Bilete de tratament mai ieftine pentru pensionari. Aceasta este una din modificările pe care Legea pensiilor le-ar putea suferi, în viitor.

În Teleorman, factori de decizie și pensionari s-au întâlnit în cadrul unei sesiuni de dezbateri privind Legea pensiilor, proiect normativ ce urmează să fie depus spre dezbatere şi aprobarea Parlamentului României.

“Întâlnirea de astăzi îşi propune să fie o interacţiune directă între dumneavoastră, beneficiari ai legii, şi factorii legiferanţi, o dezbatere clară, în cadrul căreia să se discute aspecte relevante pentru beneficiari. Am considerat că cel mai bine ar fi să existe această întâlnire, în cadrul căreia să adresaţi întrebări referitoare la problemele pe care le consideraţi importante privind Legea pensiilor”, a declarat deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduţ.

Bilete de tratament mai ieftine pentru pensionari

La întâlnire au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor centrale, respectiv Preşedintele Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon, însoţit de vicepreşedintele Vexler Silviu, de Violeta Răduţ și de Valentin Boboc, deputaţi PSD de Teleorman, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale și județene. Întâlnirea a beneficiat şi de sprijinul Casei Judeţene de Pensii Teleorman, prin prezenţa dlui. Director executiv Bomboe Florea Emilian.

Printre cele mai importante subiecte ale întâlnirii s-au numărat: necesitatea unui sistem de pensii egal şi echitabil pentru toată lumea, limita vârstei de pensionare şi reducerea de la 50% la 30% din cuantumul pensiei pentru biletele de tratament.

La finalul primei sesiuni din Alexandria, care s-a bucurat de o serie de concluzii constructive, delegaţia oficială a avut o scurtă întrevedere şi cu reprezentanţi ai Asociaţiei Pensionarilor din Turnu Măgurele, luând la cunoştinţă şi aici de cererile şi dorinţele celor direct implicaţi în noua lege a pensiilor.

Oficialii prezenţi i-au asigurat pe reprezentanţii pensionarilor din Teleorman de întregul lor sprijin şi suport şi s-au angajat ca toate concluziile întâlnirilor să fie transmise Ministrului Muncii, doamna Olguţa Vasilescu. Toţi cei prezenţi şi-au manifestat  disponibilitatea să conlucreze astfel încât noul proiect legislativ să fie rezultatul unei ample şi complexe dezbateri publice care să rezolve, în totalitate, problemele din sistem.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *