29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

apa peretu

Apa începe să se retragă, situația revine la normal! Se circulă pe E70

Se circulă normal pe E70! Administratorul drumului a ridicat toate restricțiile, iar circulația se desfășoară normal. Singurul drum închis rămâne DJ 503.

Apa începe să se retragă

Situația începe să revină la normal în județul Teleorman. Apele se retrag. Sute de persoane și-au văzut distrusă agoniseala, casele le-au fost inundate, iar traficul rutier a fost perturbat. Autoritățile implicate au făcut eforturi pentru a limita pagubele. Și se pare că au reușit. Pompierii au muncit non-stop pentru a crea diguri în calea apelor.

Apele continuă să inunde case

În acest moment circulația, la Drăgănești Vlașca, acolo unde au fost cele mai multe probleme, apa s-a retras de pe E70 și se circulă normal. Mai este apă în zona pieței, traficul fiind în continuare oprit pe DJ 503.

Apă multă mai este și la Peretu, dar făță de ieri, aceasta a scăzut cu aproximativ 1 metru pe camp, iar în localitate nu mai sunt probleme.

Probleme punctuale întâlnim în alte două localități din județ. De exemplu la Tiganesti, o curte este inundată.  Acționează pompierii din Zimnicea pentru evacuare cu o motopompă.

Aceleași probleme sunt și la Voievoda, acolo unde o curte s-a inundat. Intervin pompierii de la Garda de Intervenție Piatra.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, ”apele sunt în retragere în toate zonele afectate de inundații, fără a mai avea probleme deosebite în cursul nopții”.