politie rutiera

Puzderie de miliţieni! Aproape 40 de aparate radar împânzesc judeţul Teleorman

Radarele poliției rutiere împânzesc județul Telorman. Câte unul pe kilometru pătrat.

38 de aparate radar împânzesc judeţul

Şoferi, conduceți cu prudență! Poliția Rutieră e pusă pe dat amenzi. În perioada minivacanței de 1 Mai, 115 polițiști rutieri vor acționa cu 38 de aparate radar, pe toate drumurile din județ.

Pentru a scăpa de amenzi și stres, polițiștii vă recomandă să nu călcați prea tare pedala de accelerație.

”Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în Romania. Circulați cu viteza adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circula în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule”, este recomandarea polițiștilor telormăneni.

În caz de trafic aglomerat adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă închisoarea

De asemenea, cel mai important, nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și închisoarea de la unu la cinci ani.

Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracțiune de secundă, moment în care pot apărea ațipirea și, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleșeala, clipire frecventă, încețoșarea privirii) trebuie să întrerupeți călătoria și să parcați autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniți-vă până la refacerea totală a capacităților psihomotorii necesare conducerii în siguranță.

Pietonii sunt sfatuiți să traverseze prin locuri semnalizate

Și pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lasarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță.

În perioada Sărbătorilor de Paște, oamenii legii au dat amenzi de peste 1 miliard lei vechi. De asemenea ai au lăsat și 11 persoane fără permisul de conducere.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *