1989

28 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989! FOTO

Au trecut 28 de ani de la marea Revoluţie din Decembrie 1989, atunci când s-a pus capăt dictaturii ceauşiste. Momentul “22 decembrie 89” a fost marcat şi la Alexandria printr-o slujbă de pomenire a martirilor, depuneri de coroane şi defilarea garnizoanei militare.

Prima zi de libertate, comemorată şi la Alexandria

Ca în majoritatea oraşelor din ţară, şi în Alexandria s-a scris istoria Revoluţiei din 1989. Acum 28 de ani teleormănenii şi-au luat soarta în propriile mâini şi au ieşit în stradă. Şi aici, însă, au fost pierderi de vieţi omeneşti, printre cei căzuţi pe baricade aflându-se şi multi tineri.

Revoluționarii și-au comemorat colegii

Astăzi, părinţii încă îndureraţi, alături de revoluţionarii aflaţi în viaţă au participat la comemorarea evenimentelor din 22 decembrie 1989. Această zi a rămas în conştiinţa întregului popor român ca ziua în care a scapăt de dictatură. Şi în Teleorman. Acum 28 de ani, tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi au ieşit în stradă să-şi apere libertatea. Şi aici s-a vărsat sânge.

Comemorarea martirilor Revoluţiei din 1989

De atunci, în fiecare an la această dată, eroii martiri ai revoluţiei sunt comemoraţi în faţa monumentului ridicat în cinstea şi în memoria lor, amplasat în faţa Prefecturii Teleorman.

La evenimentul de astăzi au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judetene, părinţii eroilor martiri, răniţi ai revoluţiei şi revoluţionari, reprezentanţi ai filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, membri ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale.

Părinţii celor căzuti pentru libertatea românilor au rememorat cu emoţie în glas şi cu lacrimi în ochi evenimentele de acum 28 de ani. Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *