15 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

14 drumuri din județul Teleorman rămân închise circulației rutiere

Zăpada de la sfârșitul iernii dă peste cap traficul rutier. 3 drumuri naționale și 11 județene rămân în continuare închise circulației. Drumarii fac eforturi pentru deblocarea principalelor căi de acces, dar cantitatea de zăpadă depusă pe carosabil este destul de mare.

Aceștia intervin pe drumurile naționale cu 48 de utilaje și 60 de oameni, iar pe drumurile județene cu 48 de mijloace de deszăpezire și 73 de oameni.

Drumuri închise

–              DN65E: Bogdana – Broșteanca – Urluiu;

–              DN65A: Turnu Măgurele – Roșiorii de Vede;

–              DN 51: Zimnicea – Izvoarele;

–              DJ504: Cernetu – Alexandria – Lăceni;

–              DJ506A: Răsmirești – Purani;

–              DJ506: Beiu – Cervenia;

–              DJ612A: Roșiorii de Vede – Balta Sărată – Plopii Slăvitești;

–              DJ 506B: Smârdioasa – Izvoarele;

–              DJ503: Videle – Poeni (se circulă pe un fir, în zona localității Baciu, pe o lungime de 1,5 km);

–              DJ601B: Blejești – Cosmești – Siliștea;

–              DJ601F: Coșoteni – Nenciulești;

–              DJ642: Islaz – Moldoveni;

–              DJ 679B: Stejaru spre Văleni (jud. Olt);

–              DJ 503: Botoroaga – Moșteni (se intervine pentru deblocare cu utilajele de deszăpezire).

De ieri, la punctele de trecere a frontierei de pe raza orașului Zimnicea și municipiului Turnu Măgurele, din cauza vantului puternic, circulația cu bacul a fost sistată.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, operatorul de ditribuție a informat că la nivelul județului Teleorman nu sunt probleme, defecțiunile apărute în cursul de ieri fiind remediate rapid de cele 16 echipe de intervenție.

Recomandări pentru șoferii din județul Teleorman

Șoferii sunt sfătuiți să nu plece cu autoturismele de acasă decât dacă este absolut necesar, iar în această situație să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

Mai mult, aceștia sunt sfătuiți să evite acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie pentru a nu derapa. Este recomandată folosirea frânei de motor.

”Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă”, se arată într-o informare a Poliției Teleorman.

De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.